Nieuwe verbindingen

Om zoveel mogelijk mensen te informeren, heeft de gemeente het filmpje Nieuwe Verbindingen – Den Dolder gemaakt. Hierin wordt nog eens duidelijk uitgelegd waar het project Nieuwe Verbindingen over gaat.

Lees verder »

4 mei herdenking

In de Tweede Wereldoorlog zijn 1163 slachtoffers gevallen door actieve verwaarlozing. Al enkele jaren gedenken wij
dezen bij het monument De Wolk. Dit jaar bent u weer van harte welkom om de plechtigheid bij te wonen. Opdat wij hen nooit vergeten…

Lees verder »

Benefietconcerten

De afgelopen twee weken stond De Gehoorzaal op de Willem Arntszhoeve in het teken van Oekraïne. Met een expositie en maar liefst twee concerten, probeerden Koen & Dees Wilgehof-Sodaar zoveel mogelijk geld op te halen voor de miljoenen mensen die op de vlucht zijn geslagen.

Lees verder »

Guus Westdorp zong Ramses Shaffy

Guus: ‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: “‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!” Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen.’

Lees verder »

Zon, gezelligheid, bosrijke omgeving, hippiesfeer en muziek

Dat waren de ingrediënten voor een heerlijke zondagmiddag op de Willem Arntzhoeve ergens in september. In de mooie bossen van Den Dolder klonk er net als vroeger eindelijk weer eens muziek in het dorp. Dit keer op het akoestische festival ‘Toeven op de Hoeve’, dat langzaam maar zeker een begrip begint te worden in het dorp. Het biedt iedere maand een podium voor verschillende akoestische acts. Hoe tof is dat?

Lees verder »

Bouwen aan de toekomst

Vanaf 20 september wordt de vernieuwing op de Hoeve steeds meer zichtbaar. Dan begint BPD met het slopen van Paviljoen Jeltje, het deels al ingestorte Sociaal Cultureel Centrum bij het Theehuis en de oude Grootkeuken achteraan het terrein.

Lees verder »

Mark my wor(l)ds: Africa Calls

‘Muziek, thee, hapjes, prachtig weer, kleedjes, het was net een mini-festivalletje’, zei een van de ruim tachtig bezoekers blij na afloop van het concert Mark my Wor(l)ds op zondag 5 september.

Lees verder »

kom ook toeven op de hoeve!