Toeven op de Hoeve gelooft in de kracht van samen

Tijdens het kerstverhaal sprong de man op en slaakte een luide kreet. Tot dat moment had hij, samen met tientallen anderen, kerstliedjes meegezongen. Op zijn manier. Dat ogenblik was de lakmoesproef voor waar we met Toeven op de Hoeve voor willen staan. Kunnen we een plek zijn waar iedereen kan meedoen? Ook als je geen zeven vinkjes kunt zetten zoals dat tegenwoordig heet?

Want het lijkt erop dat tegenstellingen groter worden en verbindingen kleiner. Maar klopt dat ook? Of moeten we beter kijken en kunnen we elkaar nog altijd vinden? Als je het nieuws moet geloven is het eerste waar: de grote vragen vechten om voorrang. Daar gaat het om het klimaat, bestaansrecht voor iedereen, migratie of zorg en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Kijk je dichterbij, in je eigen straat of dorp, dan schieten de voorbeelden van verbinding als paddenstoelen uit de grond. Mensen organiseren zorg voor elkaar, onderhouden de buurtspeeltuin, doen vrijwilligerswerk en weten elkaar te vinden. Pas als dat niet lukt, komen we verder van elkaar af te staan.

Daarom is het zo waardevol als er momenten en plekken zijn waar je kunt samenkomen. Voor de gezelligheid om naar elkaars verhalen te kunnen luisteren, maar ook om te genieten van de creativiteit van anderen. Of het nou gaat om amateurmusici die een podium krijgen, om professionals die een voorstelling brengen, of – nog beter – een samenwerking tussen die twee. Wij geloven dat we zo op weg gaan naar een samenleving die werkelijk sociaal is. Een maatschappij waar creativiteit wordt gekoesterd en iedereen mee mag en kán doen. Want dat laatste is niet zo vanzelfsprekend. Daarom willen we met je delen dat Toeven op de Hoeve gelooft:

  • in een inclusieve samenleving waar iedereen ertoe doet en elk verhaal telt;
  • in diversiteit, want door die te vieren maken we van de wereld een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt;
  • dat ‘samen’ in elk mens zit. En dus geloven we ook in jou!

 

Waar je wieg ook stond, met welke overtuiging je ook de wereld in kijkt, wat het leven je ook bracht: je bent altijd welkom bij de activiteiten van het Cultuurhuis. Vind je ons werk belangrijk? Overweeg dan om vrijwilliger te worden of Toeven op de Hoeve te steunen met een financiële bijdrage.

Toen het kerstverhaal was afgelopen ging de man weer zitten en begon opnieuw te zingen. Net als iedereen. Niemand had het gek gevonden. Hij was gewoon een van ons. En dat is zoals het hoort! Dat is de kracht van samen.

foto’s: Mel Boas / boasphoto.nl

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...