concert

Kanaries: levensverhalen op muziek

za 9 maart 20.15 uur – zaal open 19.45 uur Wist je dat? Dat mijnwerkers vroeger een kanarie meenamen de diepte in, als waarschuwing. De kanarie ...

ontdek

Waar mensen zijn, zijn verhalen. Waar verhalen zijn, kun je luisteren om te begrijpen waarom mensen reageren zoals ze doen.

Toeven op de Hoeve organiseert verbindende activiteiten voor bewoners van Den Dolder en omgeving. Elkaar ontmoeten en even de dagelijkse dingen laten voor wat die zijn, creëert ruimte waar verbinding kan ontstaan. Laten we samen genieten van muziek, theater, beeldende kunst én elkaars verhalen. 

vlinders

We staan op de grens van een nieuwe tijd: de voormalige Willem Arntsz Hoeve wordt de nieuwe woonwijk Bosch & Hei. De vlinders van Toeven op de Hoeve staan symbool voor die verandering. Want veranderen was altijd al deel van wat hier was en wie hier woonde. De vlinders staan daarom ook voor vrijheid, troost en kracht om los te laten wat geweest is zodat we samen kunnen bouwen aan een plek voor iedereen. Ongeacht wie je bent, waar je wieg stond of wat je in je leven bent tegengekomen.

Previous slide
Next slide

achtergrond

Stichting Toeven op de Hoeve

Toeven op de Hoeve ontstond in 2018 als online agenda, omdat iedereen moest kunnen zien hoeveel waardevolle en leuke evenementen een thuis hadden op de Willem Arntsz Hoeve. Sinds februari is Toeven op de Hoeve een stichting die culturele evenementen organiseert in haar Cultuurhuis.
Lees meer →

Gluren

In het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis zitten we niet alleen. Kunstenaarsechtpaar Dees en Koen Wilgehof-Sodaar, fotograaf Mel Boas én pianist Guus Westdorp proberen het Cultuurhuis uit te laten groeien tot een plek waar mooie dingen kunnen ontstaan.
Lees meer →
concertvleugel

Een nieuwe vleugel en samen zingen!

Soms ontmoet je mensen met een gouden hart. Zo kreeg het nieuwe Toeven op de Hoeve Cultuurhuis een hele fraaie August Förster concertvleugel uit 1910(!) in bruikleen aangeboden.
Lees meer →

Open Monumentendagen 2023

De Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september waren één groot feest! Ook bij het Directiegebouw aan het begin van de historische middenas stonden de deuren open.
Lees meer →

Grote opbrengst voor slachtoffers aardbeving

Wie had gedacht dat het kon: in anderhalve week een benefietconcert organiseren? Wat een bijzondere avond was het!
Lees meer →

Sfeervol kerstconcert de Gehoorzaal

Het bos en de heide zagen er echt winters uit afgelopen zondagochtend. Er lag dan wel geen sneeuw, maar door de vorst van de afgelopen week was alles wit berijpt. Het perfecte plaatje voor het kerstconcert Petit Noël.
Lees meer →

Benefietconcerten

De afgelopen twee weken stond De Gehoorzaal op de Willem Arntszhoeve in het teken van Oekraïne. Met een expositie en maar liefst twee concerten, probeerden Koen & Dees Wilgehof-Sodaar zoveel mogelijk geld op te halen voor de miljoenen mensen die op de vlucht zijn geslagen.
Lees meer →

Guus Westdorp zong Ramses Shaffy

Guus: ‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: “‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!” Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de ...
Lees meer →

Zon, gezelligheid, bosrijke omgeving, hippiesfeer en muziek

Dat waren de ingrediënten voor een heerlijke zondagmiddag op de Willem Arntzhoeve ergens in september. In de mooie bossen van Den Dolder klonk er net als vroeger eindelijk weer eens muziek in het dorp. Dit keer op het akoestische festival ‘Toeven op de Hoeve’, dat langzaam maar zeker een begrip ...
Lees meer →