Ricciotti’s Fantastische Vrouwentour

donderdag 9 mei 2024 / 15.00 - 16.00 uur /
Foto: Wout Nooitgedagt
Met hun ‘Fantastische Vrouwentour’ zet het Ricciotti Ensemble de muziek van componerende vrouwen in de spotlight. Want heel lang werd muziek schrijven niet gezien als iets dat geschikt was voor vrouwen. En daar mag verandering in komen! Luister naar muziek uit alle eeuwen, van klassiek tot nu.

over het Ricciotti Ensemble

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat je veel plezier gaat bezorgen. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze overal en voor iedereen: op straat, in asielzoekerscentra, gevangenissen en nu dus op de Willem Arntsz Hoeve. 43 jonge, enthousiaste, professionele en amateurmusici nemen je mee op tijdreis door de wereld van muziek.

Speciaal voor deze tour schreef Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis een gloednieuw werk: ‘Be Witched’. Het wordt tijdens deze tournee voor het eerst gespeeld. Je bent dus getuige van de wereldpremière! Samen met zangeres Ntjam Rosie als solist speelt het Ricciotti Ensemble stukken uit alle mogelijke genres en door alle eeuwen heen van bekende en minder bekende vrouwen uit de muziekwereld.

over Ntjam Rosie

De Kameroense zangeres en componiste Ntjam Rosie bracht in 2010 haar album ELLE uit. Sindsdien kan ze rekenen op een grote groep enthousiaste fans in binnen- en buitenland. In haar eigen werk, dat een cross-over is van jazz, soul en gospel, hoor je Braziliaanse en Afrikaanse invloeden terug. Daarnaast brengt ze ook werk van andere vrouwen, zoals Alicia Keys, Aretha Franklin en Brigitte Kaandorp.

over Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis was vier toen ze haar eerste compositie schreef. En ze is er sindsdien nooit meer mee gestopt. Ze studeerde piano en compositie en is momenteel werkzaam als componist, pianist, docent en organisator. Sinds 1 januari 2024 is Anne-Maartje voor twee jaar de Componist des Vaderlands.

iedereen doet mee!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en de activiteiten in het Cultuurhuis kan bezoeken. Daarom hanteren wij geen toegangsprijzen. Maar doneren mag altijd! 

Want wie je bent, waar je wieg stond of hoe dik je portemonnee ook is, jij doet ertoe. Plezier beleven aan kunst en cultuur is niet alleen voor wie het zich kan veroorloven of ermee opgroeide. Door naar draagkracht bij te dragen zorgen we voor elkaar. Lees meer over ons idee hierachter.

Donaties aan het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis worden gebruikt om de kosten te dekken die wij maken voor bijvoorbeeld publiciteit of een gratis kopje koffie of thee. En omdat we je graag mooie programma’s willen blijven aanbieden natuurlijk!

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.