Toeven op de Hoeve gelooft in een sociale, inclusieve en creatieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen mee kán en mee mág doen. Waarin mensen met verschillende achtergronden, culturen en ideeën elkaar ontmoeten, inspireren en met elkaar verbonden raken. Ongeacht waar je wieg stond, welke kleur je hebt, hoe groot je inkomen is, hoe oud je bent of welke sociale status je hebt.

Daarom organiseren wij verbindende activiteiten voor bewoners van Den Dolder en omgeving. Elkaar ontmoeten en even de dagelijkse dingen laten voor wat die zijn, creëert ruimte waar verbinding kan ontstaan. Laten we samen genieten van muziek, theater, beeldende kunst én elkaars verhalen. 

vlinders

We staan op de grens van een nieuwe tijd: de voormalige Willem Arntsz Hoeve wordt de nieuwe woonwijk Bosch & Hei. De vlinders van Toeven op de Hoeve staan symbool voor die verandering. Want veranderen was altijd al deel van wat hier was en wie hier woonde. De vlinders staan daarom ook voor vrijheid, troost en kracht om los te laten wat geweest is zodat we samen kunnen bouwen aan een plek voor iedereen. 

uitgelicht

zaterdag 14 sept. 2024 / 11.00 - 16.00 uur /
Previous slide
Next slide

achtergrond

Toeven op de Hoeve gelooft in de kracht van samen

Tijdens het kerstverhaal sprong de man op en slaakte een luide kreet. Tot dat moment had hij, samen met tientallen anderen, kerstliedjes meegezongen. Op zijn manier. Dat ogenblik was de lakmoesproef voor waar we met Toeven op de Hoeve voor willen staan. Kunnen we een plek zijn waar iedereen kan ...
Lees meer →

Nieuw Cultuurhuis op de Willem Arntsz Hoeve

Sinds begin dit jaar is Den Dolder een cultureel initiatief rijker: het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis. Wie Den Dolder kent weet dat Toeven op de Hoeve geen onbekende is. In 2018 begonnen als online agenda groeide het in zes jaar tijd uit tot een volwaardig podium waar je kunt ...
Lees meer →
kletskoek op de hoeve

Kletskoek op de Hoeve!

Tijd om even te pauzeren tijdens je wandeling of fietstocht? Of gewoon zin in een bakkie? Vanaf nu is heeft het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis een terras! Kom en geniet van koffie, thee, de omgeving en elkaar.
Lees meer →

Samen is leuker en beter!

Waarschijnlijk weet je dat wanneer je iets leuks doet je geluksstofjes aanmaakt. Leuke dingen doen is dus goed voor je gezondheid! En wie wil nou niet lekker in zijn vel zitten? Genieten van kunst en cultuur kan je daarbij helpen.
Lees meer →

Helpende handen gezocht

Vele handen maken licht werk en als vrijwilliger van Toeven op de Hoeve is je voornaamste taak mensen blij maken. Voor alle vrijwilligers verzorgen we eenmaal per jaar een vrijwilligersbijeenkomst, zodat jullie zonder dat je aan het werk hoeft ook tijd hebben om elkaar te leren kennen. Hoe groter onze ...
Lees meer →

Stichting Toeven op de Hoeve

Toeven op de Hoeve ontstond in 2018 als online agenda, omdat iedereen moest kunnen zien hoeveel waardevolle en leuke evenementen een thuis hadden op de Willem Arntsz Hoeve. Sinds februari is Toeven op de Hoeve een stichting die culturele evenementen organiseert in haar Cultuurhuis.
Lees meer →

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.