za 9 maart

20.15 uur - zaal open 19.45 uur

Kanaries: levensverhalen op muziek

Wist je dat? Dat mijnwerkers vroeger een kanarie meenamen de diepte in, als waarschuwing. De kanarie viel om als er giftige stoffen vrijkwamen. Zo wisten de mijnwerkers dat ze gevaar liepen. 

Je kent misschien wel iemand die ’het niet meer trekt’. Iemand met een burn-out, een paniekstoornis of iemand die het op een andere manier moeilijk vindt om mee te doen. Wat is hun verhaal? Wat betekent dat voor hen, voor onze samenleving en hoe draag je er zelf aan bij? 

Stichting Utrechts Requiem speelt ‘Kanaries’. We gaan luisteren naar de verhalen van zes hoofdpersonen, over levens waar veerkracht voor nodig is. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. 

Credits

HOOFDPERSONEN:
Edwin, Varma, Jeroen, Dunya, Thomas, Jurre
Lees hier over de verhalen>

LIBRETTO:
Herman van Tongerloo

COMPOSITIES:
Joost Kleppe, Lucas Wiegerink, Primo Ish-Hurwitz, Monique Krüs

UITVOERENDEN:
Jelte van Andel, Robbrecht van Cauwenberghe, Lars Wouter van den Oudenweijer, Jellantsje de Vries, Ingrid Nugteren, Maria Goetze, Rosina Fabius, Helena van heel, Jonathan Ploeg, Dierick Aartsen, Gulian van Nierop, Jeroen Spitteler
Over de uitvoerenden>

ARTISTIEKE LEIDING:
Ellen Blom

PARTNERS:
Stut Theater, Lister, KunstenHuis Idea

FONDSEN:
Gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie

MEER INFORMATIE:
https://www.utrechtsrequiem.nl/


VOLGEBOEKT!
Deze voorstelling is volgeboekt. Reserveren is helaas niet meer mogelijk.


Vrijwillig doneren
Toeven op de Hoeve werkt uitsluitend met vrijwilligers die geen beloning ontvangen voor hun werkzaamheden. Ben je enthousiast over de concerten en voorstellingen die wij brengen? Dan stellen we een vrijwillige donatie altijd op prijs om de kosten die we maken te kunnen dekken.

Doneren kan gemakkelijk op deze avond via iDeal.


Vervoerservice
Bent u al wat ouder en/of slecht ter been, maar wilt u wel graag komen? Laat het ons weten! Speciaal voor u organiseren we binnen Den Dolder een ophaal- en thuisbreng service.

service@toevenopdehoeve.nl / 06 212 88 306


Workshops

Wie zich heeft laten inspireren door de verhalen van de hoofdpersonen in het concert kan meedoen aan een workshop. Gedurende een aantal weken werk je samen met een professionele kunstenaar aan het vormgeven van je eigen verhaal. Denk aan een lied, maar ook beeldend werk, een podcast, een gedicht, verhaal of een kleine scène. Het gehele project duurt zo’n 40 uur gedurende maximaal 6 weken. De uitkomsten van deze workshops worden op een speciaal daarvoor gekozen moment gepresenteerd. 

MEEDOEN
Na elk concert ligt er een lijst klaar waarop je dan je gegevens kunt achterlaten. Je kunt ook een mail sturen naar; info@utrechtsrequiem.nl. Er wordt contact met je opgenomen om kennis te maken met de kunstenaar.

MEER INFORMATIE
Meer informatie kun je hier lezen.


Vertel het iemand anders ...