help!

BENEFIETCONCERT  
vrijdag 17 februari  
20.00 uur 
Maria Christina Kerk 
Den Dolder

Jawa Manla
& friends

Dit concert is uitverkocht!

Op vrijdag 17 februari 2023 vindt om 20.00 uur een benefietconcert plaats om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zware aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije.

De Syrische musicus Jawa Manla treedt dan op met bevriende musici. De gehele opbrengst van de avond komt ten goede aan de mensen die het nu zo moeilijk hebben. 

De avond wordt verzorgd door muzikanten van twee ensembles: de Saba Band en het Toufaha trio. Bestaande uit Syrische, Franse en Turkse musici. Ze spelen muziek uit het Oosten op authentieke instrumenten. Jawa: ‘Muziek is in de Arabische cultuur essentieel. We maken niet alleen tijdens concerten muziek, maar ook in ons dagelijks leven. Op blije en op verdrietige momenten, want muziek verbindt.’

Munzer Al Kaddour zal de avond inleiden met een korte schets over de situatie in het getroffen gebied.

Jawa vertelt: ‘Sommige mensen zijn nu voor de tweede keer op de vlucht en moeten nu weer op straat zien te overleven. Ons hart huilt om alle mensen die daar nu zijn.’ Met veel van haar familieleden heeft zij nog geen contact kunnen leggen en de onzekerheid over hun lot is groot. Haar partner Munzer: ‘Mijn oma moest haar huis ook opnieuw verlaten, terwijl er nog familieleden onder het puin liggen. En een vriend die daar nog is vertelde dat, terwijl hij zijn kinderen in veiligheid bracht, hij onder de brokstukken mensen om hulp hoorde roepen. De wanhoop en angst zijn onvoorstelbaar groot.’


Verantwoording

Deze benefietavond wordt o.a. gesteund door de gemeente Zeist, de Protestantse Gemeente Den Dolder, Kunstenhuis Idea, Uit in Zeist, Internationaal Lied Festival Zeist, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Tempofix, DoreSip, Albert Heijn Den Dolder, Bloemen van Chantal en Wilgehof+Sodaar creatieve communicatie.

Alle betrokkenen werken belangeloos mee aan dit benefietconcert. Dit betekent dat uw volledige donatie ten goede komt aan de samenwerkende hulporganisaties. 

Omdat vanwege Europese sancties tegen het regime in Syrië Europese hulp en goederen moeilijk op de juiste plek te krijgen is, wordt de opbrengst van deze avond verdeeld tussen de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties GIRO 555 én de erkende lokaal werkende hulporganisatie Human Action International.


Maria Christinakerk
Dolderseweg 123,
3734 BG, Den Dolder


Saba Band

Jawa Manla: Oud en zang / Shaza Manla: Qanoun / Emine Bostanci: Istanbul Kemence  / Lucie Lelaurain: Duduk and Flute / Cengiz Arslanpay, ney


Toufaha Trio

Talal Fayad: Oud / Rebal Korkmaz: Percussion  / Anan Alkadamani: Violin


Munzer Al Kaddour


Vertel het iemand anders ...Mede mogelijk gemaakt door