Sleepy Hollow


zondag

5 februari 2023

15.00 – 16.00 uur

concert

vertelconcert voor 12 – 99+ jaar 


Lange winternachten vragen om spannende verhalen, zoals bijvoorbeeld dat over Sleepy Hollow.

Dit plaatsje kan met recht een van de stilste plekjes op aarde worden genoemd en het is zeker dat het in de ban is van een of andere toverkracht waarvan de herkomst wordt betwist. Het wemelt er van de plaatselijke verhalen, plekken waar het spookt en schemerachtig bijgeloof. Over dit dal worden vaker meteoren en vallende sterren waargenomen dan in welk deel van het land ook. En de nachtmerrie schijnt bij voorkeur hier haar bokkensprongen te maken. 

Saxofonist Aubrey Snell, pianist Lineke Lever, sopraan Henriette Feith en acteur Sijtze van der Meer – o.a. bekend van de film Bankier van het Verzet en televisieseries als Goede tijden, slechte tijden en Spangas – nemen je mee naar Sleepy Hollow. Durf jij het aan? 

Over de spelers

Het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon) is een van de meest toonaangevende piano- en saxofoonduo’s van dit moment. Het Arte Duo bestaat al 18 jaar en volgde masterclasses bij o.a.Arno Bornkamp en pianist Ralph van Raat.

Het Arte Duo speelde in Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en in maart 2006 debuteerden zij op radio 4. In 2011 werd het tienjarig bestaan van het Arte Duo bekroond met hun eerste CD One 2 Ten.

In het najaar van 2014 is hun romantische CD Salut d’Amour uitgekomen met werken van Schubert, Fauré, Schumann en Rachmaninoff. Beide cd’s zijn lovend ontvangen door de pers en publiek.Inmiddels zijn er meer dan twintig nieuwe stukken voor het Arte Duo geschreven.

Lineke Lever en Aubrey Snell hebben de wereldpremière van composities van onder meer Chiel Meijering, David Dramm, Toek Numan en Marijn Simons op hun naam staan.

Sijtze van der Meer (1972) studeerde in 1999 af aan de Mimeschool Amsterdam. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Toneelschool Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde Sijtze diverse rollen bij onder andere Het Vervolg, IJswoestijn, Theatergroep De Kern en Toneelgroep De Appel en hij was vast verbonden aan Theatergroep Würz. Sinds 2009 is hij lid van de Bende van Branoul en dus regelmatig te zien in voorstellingen van Theater Branoul. Naast zijn theaterwerk heeft Sijtze rollen gespeeld in diverse televisieseries en films, zoals ‘Flikken Maastricht’ en ‘Knielen op een bed violen’.Sijtze is ook actief als voice-over, stemacteur, speldocent en regisseur.

Henriette Feith, sopraan, studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Vooral als kamermusicus voelt zij zich als een vis in het water. Zij heeft met veel verschillende ensembles en instrumentalisten samengewerkt, en vormt al sinds haar studietijd een vast lied duo met pianist Maurice Lammerts van Bueren. Met hem nam zij de cd “Curiosity Killed …”op, gewijd aan het Amerikaanse Lied. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast de vele barokconcerten waar zij haar solistische medewerking aan verleent, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Hun opname La Cecchina (liederen van Francesca Caccini) werd lovend ontvangen. Sinds 2015 programmeert zij een eigen vocale kamermuziekserie, Music on Chairs, in Amersfoort. Tot nu toe heeft deze serie twintig unieke programma’s voortgebracht, in samenwerking met solisten én componisten van het hoogste niveau.


Kaartverkoop 

  • kies eerst een ticketsoort (optie)
  • geef dan het gewenste aantal in
  • klik vervolgens op ‘bestellen’
  • Tot 6 jaar: gratis 
  • 6 – 16 jaar: € 2,50
  • 16 – 25 jaar: € 7,50 
  • 25 jaar en ouder: € 15,- 


Maria Christinakerk
Dolderseweg 123,
3734 BG, Den Dolder


Vertel het iemand anders ...Mede mogelijk gemaakt door

Concert Musethica


vrijdag 
21 april 2023 

12.30 uur 

concert

CONCERT

Vrijdag 21 april is er een klassiek concert in De Bloementuin in het kader van Musethica en de Zeister Muziekdagen. Jonge, veelbelovende talenten van het Adam Quartet spelen samen met celliste Alice Abram onder leiding van altvilost Avri Levitan. Zij laten muziekstukken horen van beroemde componisten als Beethoven, Brahms, Stravinsky en Lutoslawski.

Een unieke kans om van heel dichtbij mee te maken hoe deze muziek klinkt, en te zien en horen hoe de muziek gespeeld wordt. De musici vertellen tussen de stukken door iets over het werk dat ze gaan spelen. En je mag ze zelf natuurlijk ook vragen stellen.

Het idee achter Musethica
Musethica is een internationale organisatie met een unieke trainingsmethode voor jong aanstormend muzikaal talent, onder leiding van altviolist Avri Levitan, een van de oprichters. Tijdens de jaarlijkse Musethica-week spelen zij een tiental concerten bij sociale instellingen in regio Zeist. De jonge muzikanten leren concerten spelen en samenwerken met beroemde musici en docenten. Zij ontmoeten tijdens de Musethica-week groepen mensen die minder vaak of niet in aanraking komen met klassieke muziek. Zo leren ze aanvoelen hoe verschillend publiek op hun muziek reageert. Voor bewoners en bezoekers van de sociale instellingen zijn de concerten vaak een waardevolle, emotionerende belevenis en een unieke kans om de live muziek van dichtbij mee te maken.

De Zeister Muziekdagen & Musethica
De Zeister Muziekdagen zijn de Nederlandse partner van de internationale Musethica-organisatie en ondersteunen dit initiatief. De Zeister Muziekdagen creëren hiermee sterke sociale betrokkenheid door muziek te presenteren voor mensen die doorgaans uitgesloten zijn van een bezoek aan de concertzaal.

Bezoekinformatie
Wanneer: vrijdag 21 april vanaf 12.30 uur
Waar: Bloementuin Den Dolder
Het concert bijwonen is gratis, aanmelden niet nodig.


De Bloementuin 
Distelvlinder 6
3734 AA Den Dolder


Vertel het iemand anders ...MUCK unplugged

zondag 11 juni 2023

15.00 - 17.00 uur

concert

openluchtconcert

Het wordt weer zomer, dus tijd voor MUCK unplugged! 

Op zondag 11 juni speelt MUCK – de leukste popband uit Den Dolder – unplugged onder de Julianaboom bij de Gehoorzaal.

De band heeft maar één motto: ‘We doen het goed, of we doen het niet!’ Dus of ze nou liedjes van bijvoorbeeld Golden Earring, David Bowie, De Dijk of Pearl Jam spelen: het klinkt als een klok! Je swingt op nummers die bedoeld waren voor een groot podium, teruggebracht tot een intieme versie voor akoestische gitaar, bas en cajon (kachón).

 

Video afspelen

MUCK unplugged is voor iedereen vrij toegankelijk, maar de band maakt natuurlijk wel onkosten om je dit concert gratis te kunnen aanbieden. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt dan ook bijzonder op prijs gesteld.

© Mel Boas


Grasveld tussen Directiegebouw en Gehoorzaal
Vijverhof
Willem Arntszhoeve
Den Dolder


Vertel het iemand anders ...REFLETS

vrijdag 29 september 2023

20.15 - 22.00 uur

concert

CONCERT / TRY-OUT

EVA KROON / ALT-MEZZO

HELEEN VEGTER / PIANO

– orkestrale liederen van Hector Berlioz
– onbekende parels van Mel Bonis
– bijzondere klankwereld van Henri Duparc
– unieke reflecties van Lili Boulanger

foto © MashaBakker

Op vrijdag 29 september komen alt-mezzo Eva Kroon en pianist Heleen Vegter terug naar de Hoeve voor een try-out.

In oktober gaan zij de studio in om hun debuut-cd Reflets op te nemen. Een cd met een twist! Verspreid over 2024 brengen zij drie digitale releases uit. Telkens 20 minuten muziek van fantastische componisten. Ze laten je de orkestliederen van Hector Berlioz horen en schitterende, maar onbekende, liederen van Mel Bonis. Je leert de bijzondere klankwereld van Henri Duparc kennen en luistert naar de unieke compositie Reflets van Lili Boulanger.

Het is muziek die de wereld spiegelt. Want wat de dichters en componisten van toen voelden, kun je nog steeds meevoelen. Ga je mee op reis door deze muzikale spiegelwereld?

www.evakroon.com
www.heleenvegter.nl

instagram: @eva.kroon & @heleenvegter_liedpianist


Dit recital is een try-out in voorbereiding op de debuut-cd. Reserveer hieronder je gratis zitplaats. Dan weten wij hoeveel stoelen we klaar moeten zetten.
Bedrijfsgebouw / Het Bezinningshuis
Vijverhof
Willem Arntszhoeve
Den Dolder


Vertel het iemand anders ...Mede mogelijk gemaakt door: