Sleepy Hollow


zondag

5 februari

15.00 – 16.00 uur

concert

vertelconcert voor 12 – 99+ jaar 


Lange winternachten vragen om spannende verhalen, zoals bijvoorbeeld dat over Sleepy Hollow.

Dit plaatsje kan met recht een van de stilste plekjes op aarde worden genoemd en het is zeker dat het in de ban is van een of andere toverkracht waarvan de herkomst wordt betwist. Het wemelt er van de plaatselijke verhalen, plekken waar het spookt en schemerachtig bijgeloof. Over dit dal worden vaker meteoren en vallende sterren waargenomen dan in welk deel van het land ook. En de nachtmerrie schijnt bij voorkeur hier haar bokkensprongen te maken. 

Saxofonist Aubrey Snell, pianist Lineke Lever, sopraan Henriette Feith en acteur Sijtze van der Meer – o.a. bekend van de film Bankier van het Verzet en televisieseries als Goede tijden, slechte tijden en Spangas – nemen je mee naar Sleepy Hollow. Durf jij het aan? 

Over de spelers

Het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon) is een van de meest toonaangevende piano- en saxofoonduo’s van dit moment. Het Arte Duo bestaat al 18 jaar en volgde masterclasses bij o.a.Arno Bornkamp en pianist Ralph van Raat.

Het Arte Duo speelde in Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en in maart 2006 debuteerden zij op radio 4. In 2011 werd het tienjarig bestaan van het Arte Duo bekroond met hun eerste CD One 2 Ten.

In het najaar van 2014 is hun romantische CD Salut d’Amour uitgekomen met werken van Schubert, Fauré, Schumann en Rachmaninoff. Beide cd’s zijn lovend ontvangen door de pers en publiek.Inmiddels zijn er meer dan twintig nieuwe stukken voor het Arte Duo geschreven.

Lineke Lever en Aubrey Snell hebben de wereldpremière van composities van onder meer Chiel Meijering, David Dramm, Toek Numan en Marijn Simons op hun naam staan.

Sijtze van der Meer (1972) studeerde in 1999 af aan de Mimeschool Amsterdam. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Toneelschool Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde Sijtze diverse rollen bij onder andere Het Vervolg, IJswoestijn, Theatergroep De Kern en Toneelgroep De Appel en hij was vast verbonden aan Theatergroep Würz. Sinds 2009 is hij lid van de Bende van Branoul en dus regelmatig te zien in voorstellingen van Theater Branoul. Naast zijn theaterwerk heeft Sijtze rollen gespeeld in diverse televisieseries en films, zoals ‘Flikken Maastricht’ en ‘Knielen op een bed violen’.Sijtze is ook actief als voice-over, stemacteur, speldocent en regisseur.

Henriette Feith, sopraan, studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Vooral als kamermusicus voelt zij zich als een vis in het water. Zij heeft met veel verschillende ensembles en instrumentalisten samengewerkt, en vormt al sinds haar studietijd een vast lied duo met pianist Maurice Lammerts van Bueren. Met hem nam zij de cd “Curiosity Killed …”op, gewijd aan het Amerikaanse Lied. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast de vele barokconcerten waar zij haar solistische medewerking aan verleent, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Hun opname La Cecchina (liederen van Francesca Caccini) werd lovend ontvangen. Sinds 2015 programmeert zij een eigen vocale kamermuziekserie, Music on Chairs, in Amersfoort. Tot nu toe heeft deze serie twintig unieke programma’s voortgebracht, in samenwerking met solisten én componisten van het hoogste niveau.


Kaartverkoop 

 • kies eerst een ticketsoort (optie)
 • geef dan het gewenste aantal in
 • klik vervolgens op ‘bestellen’
 • Tot 6 jaar: gratis 
 • 6 – 16 jaar: € 2,50
 • 16 – 25 jaar: € 7,50 
 • 25 jaar en ouder: € 15,- 


Maria Christinakerk
Dolderseweg 123,
3734 BG, Den Dolder


Vertel het iemand anders ...Mede mogelijk gemaakt door

Petit Noël – een intiem kerstconcert


zondag

18 december

12.00 – 13.00 uur

 

concert

kerstconcert voor 6 – 99+ jaar

De donkere dagen voor kerst breken weer aan. Dat betekent kaarsjes aan en lekker luisteren naar de mooiste muziek waarmee je echt in de stemming komt. Want als muziek iets kan doen is het je op een verrassende manier met nieuwe oren laten luisteren naar een verhaal dat al zo oud is als de mensheid. Veel componisten en schrijvers lieten zich erdoor inspireren en dat hoor je tijdens het intieme kerstconcert Petit Noël: wiegeliedjes, feestmuziek en soms een vleugje nostalgie. Hoorde je daar niet …?

Harpiste Judith Jamin en fluitiste Francien Post vormen al sinds hun studietijd een vast duo dat muziek van barok tot modern ten gehore brengt.

Ook sopraan Henriette Feith heeft een voorliefde voor kamermuziek. Met optredens op podia in het hele land hebben ze alle drie inmiddels hun naam gevestigd.

Als trio brengen ze muziek uit de hele wereld en van alle tijden die ze met flair vertolken. En zijn je oren nog niet zo gewend aan klassieke muziek? Judith, Francien en Henriette vertellen je tijdens het concert meer over de muziek en de componisten, en nemen je zo mee in een eeuwenoud en eigentijds kerstverhaal.

Foto: Cara Louwman

Gezamenlijk vormen Jamin, Feith en Post een ensemble dat, stevig verankerd in de klassieke traditie, muziek uit de hele wereld en van alle tijden stijlbewust en met flair vertolkt. Naast concerten delen zij tevens de gedrevenheid voor het lesgeven; ook in hun lespraktijken komt de kamermuziek, het samenspel, ruim aan bod.
In hun programma’s leiden de trioleden de muziek graag in zodat zowel de geoefende als de minder ingewijde luisteraar zich bij de muziek betrokken weet.


Kaartverkoop 

 • kies eerst een ticketsoort (optie)
 • geef dan het gewenste aantal in
 • klik vervolgens op ‘bestellen’
 • Tot 6 jaar: gratis 
 • 6 – 16 jaar: € 2,50
 • 16 – 25 jaar: € 7,50 
 • 25 jaar en ouder: € 15,- 

Na het concert is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van warme chocomelk, koffie, thee en wat lekkers.


Gehoorzaal
Willem Arntsz Hoeve, Vijverhof 41, Den Dolder

Kom je op de fiets?
Deze kun je voor de Gehoorzaal kwijt.

Kom je met de auto?
Gratis parkeren 50 meter voorbij de Gehoorzaal op het parkeerterrein links voor het Bedrijfsgebouw.

Heb je vragen?
Mail naar service@toevenopdehoeve.nl


Vertel het iemand anders ...Mede mogelijk gemaakt door