Grote opbrengst voor slachtoffers aardbeving

Wie had gedacht dat het kon: in anderhalve week een benefietconcert organiseren? Wat een bijzondere avond was het!

Fotografie: Mel Boas

Wie had gedacht dat het kon: in anderhalve week een benefietconcert organiseren? Wat een bijzondere avond was het! Zeker tweehonderd mensen van jong tot oud en van heinde en ver kwamen naar Den Dolder om steun te betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. En om de prachtige muziek te beleven. Het verdriet en gemis waren voelbaar in de muziek en de gedichten die werden voorgedragen. Hoe moeilijk is het om hier te zijn, terwijl ver weg vrienden en familie in nood zijn. Dan stil zitten afwachten is geen optie vond Jawa. Ze wilde, samen met haar partner Munzer, iets doen. Met acht bevriende musici vulden zij de Maria Christina Kerk met Oosterse klanken, warmte, saamhorigheid en vriendschap. Het werd een avond om nooit te vergeten. Velen bleven na afloop nog even na en genoten van de Syrische lekkernijen die werden aangeboden. Het bewijs dat muziek en samen eten verbinden.

Gul gedoneerd
De gulheid waarmee is gedoneerd laat zien hoe groot de betrokkenheid is. Na de benefietavond stond de teller op € 8.000,- . In de week erna kwamen nog elke dag donaties binnen. Met dank aan enkele bijzonder gulle gevers, konden wij uiteindelijk € 10.000,- overmaken aan de hulporganisaties!

Met dank aan
We zijn overrompeld en ongelofelijk dankbaar voor alle mensen die bij het organiseren van het concert de helpende hand hebben toegestoken: de Protestantse Gemeente die deze zaal ter beschikking stelde; de gemeente Zeist die snel wist te schakelen om de formaliteiten op orde te krijgen; KunstenHuis Idea die de techniek én de mensen die in hun vrije uren er stonden regelde; BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling die het drukwerk voor zijn rekening nam; Albert Heijn Den Dolder, Bloemen van Chantal, Tempofix en Doresip die deze avond ruimhartig sponsorden; Uit in Zeist en dendolder.nl die – net als veel anderen – hielpen bij het bekendmaken van dit evenement; en last but not least de vele vrijwilligers van Internationaal Lied Festival Zeist, opnieuw de Protestantse Gemeente en zij die zich spontaan aanmeldden. Zonder hen hadden we dit niet voor elkaar gekregen.

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...