Sfeervol kerstconcert de Gehoorzaal

Het bos en de heide zagen er echt winters uit afgelopen zondagochtend. Er lag dan wel geen sneeuw, maar door de vorst van de afgelopen week was alles wit berijpt. Het perfecte plaatje voor het kerstconcert Petit Noël.

Het bos en de heide zagen er echt winters uit afgelopen zondagochtend. Er lag dan wel geen sneeuw, maar door de vorst van de afgelopen week was alles wit berijpt. Het perfecte plaatje voor het kerstconcert Petit Noël. Sopraan Henriette Feith, harpist Judith Jamin en fluitist Francien Post brachten klassieke kerstmuziek van over de hele wereld en van alle tijden: verstild, ontroerend, maar ook feestelijk en zelfs met een vleugje Latijns-Amerikaanse zwier.

‘Wat een prachtig concert’, werd na afloop meer dan eens gezegd. Het publiek genoot zichtbaar nog even na en nam de gelegenheid een praatje te maken met elkaar en de musici. Ook zij beleefden veel plezier aan hun optreden. Henriette Feith: ‘Ondanks de kou vandaag voel je aan alles dat deze plek zou kunnen uitgroeien tot een geweldige culturele locatie. De akoestiek is prachtig en er zijn plannen genoeg. Dank voor de geweldige ontvangst!’

Alles wat je nodig hebt om in de stemming te komen voor de naderende feestdagen was er, want warme chocolademelk en kerstkransjes deden de rest. En de sneeuw? Die komt hopelijk nog, want het concert werd afgesloten met een toepasselijke toegift: Let it snow. Zou het geholpen hebben?

Heb je dit concert gemist? Op zondag 5 februari luister je naar het spannende vertelconcert Sleepy Hollow. Mis het niet!

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...