Musici te gast in Carré

Hans Eijsackers & Henk Neven
Regelmatig zijn bekende musici te gast in het Carré Atelier om te repeteren: 'Het is een verademing om hier concerten voor te bereiden.'

Heb je afgelopen zomer je wel eens afgevraagd of je in de Efteling was beland wanneer je over de Hoeve liep? Net als in het beroemde sprookjesbos kon je zonder te weten waar het vandaan kwam muziek horen. Maar zo gek was het niet, want in het Carré Atelier zijn regelmatig (internationaal) bekende musici te gast om te repeteren, voorstellingen voor te bereiden of try-outs te geven.

Ook deze zomer was dat zo. Half augustus bijvoorbeeld ving je misschien iets op van bariton Henk Neven, pianist Hans Eijsackers en het Jerusalem Quartet. Samen verzorgden zij Een avond met Schubert voor de Zeister Muziekdagen. Maar geen concert zonder gedegen voorbereiding, en waar kun je de romantische muziek van Schubert nu beter repeteren dan middenin het bos? ‘Het was een verademing om in deze rustige, inspirerende, gastvrije en creatieve omgeving concerten voor te bereiden’, zeiden de musici zelf.

Dus loop je deze herfst nog eens over het terrein, leg dan niet je oor tegen een paddenstoel, maar blijf even stilstaan bij het Carré-gebouw. Je kunt er zomaar de mooiste muziek horen, zonder in sprookjes te hoeven geloven.

 

foto: Marco Borggreve

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...