Gezond met Vitamine Klassiek

In de serie zomerconcerten op de Hoeve dienden alt-mezzo Eva Kroon en pianist Heleen Vegter ons op zondag 25 juli een gezonde dosis Vitamine Klassiek toe.

Ondanks de dreiging van regen, waren ruim 60 mensen naar de Willem Artnsz Hoeve gekomen om te genieten van klassieke vitamines. Onder de Julianaboom trakteerde alt-mezzo Eva Kroon en pianiste Heleen Vegter het publiek op een bijzonder fraai en gevarieerd liedrecital. Gelukkig werkte het weer mee. Op een enkele regendruppel na, bleef het droog tot een half uur na het recital.

Eva en Heleen vonden elkaar vorig jaar online, maar gaan nu OFFline! Want wat is er mooier dan muziek samen beleven? Met het programma Vitamine Klassiek laten ze je zien en horen dat klassieke liederen verrassend actueel zijn.

Openluchtconcert
Een concert met klassieke muziek een stijve bedoening? Dan heb je het mis! Tijdens het vrij toegangelijke openluchtconcert is het niet nodig om je te houden aan de etiquette van de concertzaal. Er waren stoeltjes neergezet, maar ook je eigen kleedje meenemen behoorde tot de mogelijkheden. Eigenlijk hoefde je niets meer doen dan te genieten. Zo was het ook bedoeld toen de liederen eind 19e eeuw geschreven werden: om dichtbij het publiek uit te voeren. Het enige verschil is dat we nu op gepaste afstand van elkaar bleven.

Humor en romantiek
Liederen zijn verhalen en net als in het echte leven nemen ze je mee van het ene moment naar het andere. En ook componisten waren maar gewoon mensen. Henri Duparc, Gustav Mahler en Lili Boulanger stopten daarom humor in hun composities, waren soms heel serieus of in een romantische bui. Dat hoorde je. Ook een verwijzing naar de natuur mocht niet ontbreken natuurlijk, wanneer je midden tussen het groen op de Willem Arntsz Hoeve toeft. Met de toelichting die Eva en Heleen gaven voeren we vanzelf mee op de golven van de muziek.

Steun Vitamine Klassiek
Dankzij de ondersteuning door het Fonds Podiumkunsten was dit concert vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert werd bijzonder op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat de musici je op de Hoeve blijven voorzien van Vitamine Klassiek.

25 juli / Vijverhof, WA Hoeve, Den Dolder
fotografie: Mel Boas / www.boasphoto.nl

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...