Guus Westdorp zong Ramses Shaffy

Guus: ‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: “‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!” Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen.’

Op zondag 20 maart zong Guus Westdorp de sterren van de hemel tijdens een benefietconcert ten bate van de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Het aanwezige publiek doneerde € 1.100 – die geheel ten goede kwam aan Giro555.

Guus: ‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: “‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!” Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen.’

Over de voorstelling
Met zijn (solo)voorstelling Ramses Shaffy-vriend van de vrijheid bracht Guus een muzikale ode aan het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jarenlang omging. Uitbundig, ingetogen en met anekdotes voert hij je door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan was het weer even of Ramses door de zaal waarde.

Tijdens deze voorstelling werden kunstwerken geëxposeerd van Koen Wilgehof-Sodaar én leden van Kunstenaarsvereniging P’Arts. Deze werken waren ook te koop. De opbrengst kwam ten goede aan Giro 555.

Dit benefietconcert werd mede mogelijk gemaakt door de kosteloze medewerking van Guus Westdorp, Jaap Blauwendraat, Stichting P’Arts en Wilgehof+Sodaar.

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...