Een nieuwe vleugel en samen zingen!

concertvleugel
Soms ontmoet je mensen met een gouden hart. Zo kreeg het nieuwe Toeven op de Hoeve Cultuurhuis een hele fraaie August Förster concertvleugel uit 1910(!) in bruikleen aangeboden.

Dit bijzonder genereuze gebaar kwam tot stand dankzij Jaap Blauwendraat Pianoservice en was voor ons aanleiding om het instrument in te willen wijden. Tijdens een koffiepauze opperde bevriende pianist Guus Westdorp het plan een Kerstsamenzang te organiseren. En een plan is nooit zomaar en plan, dat moest natuurlijk gebeuren!

Dus zette Jaap Blauwendraat op zijn vrije zaterdag al zijn kennis en vaardigheden in, om August uit haar winterslaap te laten ontwaken. Guus kon zich niet inhouden en speelde alvast een aantal mooie muziekstukken om het instrument te testen. Wat bleek? August had een bijzonder fijne klank en een hele plezierige aanslag. We gaan vast nog heel vaak van haar mooie toon genieten.

Ondertussen haalden Dees en Koen Wilgehof-Sodaar alles uit de kast om de Kerstsamenzang in Den Dolder bekend te maken. Posters en folders werden gemaakt en verspreid. Online agenda’s gevuld en persberichten verzonden. Er werd zoveel mogelijk herrie geschopt, dat is ze wel toevertrouwd. Er werd zelfs een ophaal- en thuisbreng service in het leven geroepen om te zorgen dat mensen die al wat ouder, of slecht ter been waren, ook konden komen om samen te zingen.

Kerstmis vieren is elkaar opzoeken, kaarsjes aan, warme chocolademelk en samen zingen! Dat is wat kerst zo speciaal maakt. Want samen zingen verbindt en maakt blij.

Op zaterdag 23 december stroomde het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis vol publiek. Met z’n allen zongen we uit volle borst bekende Nederlandse kerstliedjes als: Nu zijt wellekome, Er is een roos ontsprongen, O Denneboom, De herdertjes lagen bij nachte, Gloria in Excelsis Deo, Komt allen tezamen en Stille nacht. Natuurlijk ontbraken ook de bekende Engelse carols niet, zoals Jingle bells, Have yourself a merry little Christmas, Mary’s little Boy Child, I’m dreaming of a white Christmas en We wish you a merry Christmas.

In de pauze genoten we van warme chocomelk en koekjes (gesponsord door Albert Heijn Den Dolder). En samen met pianist Guus Westdorp maakten we er een onvergetelijke middag van.

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vertel het iemand anders ...