Kanaries

zaterdag 9 maart 2024 / 20.15 - 21.15 uur /
Levensverhalen op muziek Wist je dat? Dat mijnwerkers vroeger een kanarie meenamen de diepte in, als waarschuwing. De kanarie viel om als er giftige stoffen vrijkwamen. Zo wisten de mijnwerkers dat ze gevaar liepen.

Je kent misschien wel iemand die ’het niet meer trekt’. Iemand met een burn-out, een paniekstoornis of iemand die het op een andere manier moeilijk vindt om mee te doen. Wat is hun verhaal? Wat betekent dat voor hen, voor onze samenleving en hoe draag je er zelf aan bij? 

Stichting Utrechts Requiem speelt ‘Kanaries’. We gaan luisteren naar de verhalen van zes hoofdpersonen, over levens waar veerkracht voor nodig is. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. 

Credits

HOOFDPERSONEN:
Edwin, Varma, Jeroen, Dunya, Thomas, Jurre
Lees hier over de verhalen>

LIBRETTO:
Herman van Tongerloo

COMPOSITIES:
Joost Kleppe, Lucas Wiegerink, Primo Ish-Hurwitz, Monique Krüs

UITVOERENDEN:
Jelte van Andel, Robbrecht van Cauwenberghe, Lars Wouter van den Oudenweijer, Jellantsje de Vries, Ingrid Nugteren, Maria Goetze, Rosina Fabius, Helena van heel, Jonathan Ploeg, Dierick Aartsen, Gulian van Nierop, Jeroen Spitteler
Over de uitvoerenden>

ARTISTIEKE LEIDING:
Ellen Blom

PARTNERS:
Stut Theater, Lister, KunstenHuis Idea

FONDSEN:
Gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie

MEER INFORMATIE:
https://www.utrechtsrequiem.nl/

volgeboekt!

Deze voorstelling is volgeboekt. Reserveren is helaas niet meer mogelijk.

vervoerservice

Bent u al wat ouder en/of slecht ter been, maar wilt u wel graag komen? Laat het ons weten! Speciaal voor u organiseren we binnen Den Dolder een ophaal- en thuisbreng service.

service@toevenopdehoeve.nl / 06 212 88 306

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.