Vind je het werk van Toeven op de Hoeve belangrijk? Help ons verder en doneer!

Of je nu beginnend of gevorderd amateurzanger bent, jong of oud, van jazz, luisterliedjes of klassiek houdt: op 21 april is Het Blauwe Podium van jou.

In zijn woonplaats Delft organiseert Guus Westdorp al jaren met succes Het Blauwe Podium dat op veel verrassende locaties te vinden is. Het idee is simpel: een piano, een podium en zingen maar. Want door samen te musiceren brengen we meer ‘vriendelijke schoonheid’ naar buiten en kleurt de wereld mooier. Dus laat je horen! Aanmelden kan tot en met maandag 9 september door het formulier op deze pagina in te vullen en te versturen. Daarop kun je aangeven welke liedjes (maximaal 2) je wilt zingen. Guus neemt daarna contact met je op om de details door te spreken. Wacht niet te lang, want er is maar plek voor 14 deelnemers.

meld je nu aan!

Deelnemen aan Het Blauwe Podium is gratis. Aanmelden kan tot en met maandag 9 september door onderstaand formulier in te vullen. Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers. Geef aan welke liedjes je graag wilt zingen. Je kunt maximaal 2 titels doorgeven. Het genre is aan jou: van klassiek tot modern, van jazz tot pop, alles is mogelijk.

Er is geen repetitie vooraf. Jij kent je partij, Guus de begeleiding. Samen zetten jullie iets moois neer. Want het plezier in samen musiceren staat voorop.

publiek gezocht

Zingen is leuk. Luisteren ook! Dus als je zelf niet wilt zingen, maar wel geniet van mooie muziek, ben je van harte uitgenodigd om te komen luisteren. De toegang is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Daarmee kunnen we in de toekomst samen blijven musiceren. Doneren kan voor of na afloop van de open mic via iDeal.

iedereen doet mee!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en de activiteiten in het Cultuurhuis kan bezoeken. Daarom hanteren wij geen toegangsprijzen. Maar doneren mag altijd! 

Want wie je bent, waar je wieg stond of hoe dik je portemonnee ook is, jij doet ertoe. Plezier beleven aan kunst en cultuur is niet alleen voor wie het zich kan veroorloven of ermee opgroeide. Door naar draagkracht bij te dragen zorgen we voor elkaar. Lees meer over ons idee hierachter.

Donaties aan het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis worden gebruikt om de kosten te dekken die wij maken voor bijvoorbeeld publiciteit of een gratis kopje koffie of thee. En omdat we je graag mooie programma’s willen blijven aanbieden natuurlijk!

Guus Westdorp over het Blauwe Podium

© Rudi Huisman

Het Blauwe Podium, zingen met lol, lef en liefde!
Het Blauwe Podium voor ‘solozingers’ begon zo’n 6 jaar geleden als een Paradeachtig buitenpodium in de binnenstad van Delft, waar ik woon. Inmiddels ‘reist’ het door het land en verrijst op de meest mooie en wonderlijke locaties. Het idee is eenvoudig: een piano, een klein blauw podium, een stem en zingen maar! Zo brengen we samen ‘vriendelijke schoonheid’ naar buiten en kleurt de wereld om ons heen even wat mooier. Zingen met lef, lol en liefde in plaats van een wedstrijd. En of je nu zingen kan of niet, dat maakt niets uit. 

Samen verbinden
‘Blauw is de kleur van de creativiteit.  Op een nacht droomde ik dat ik op straat een blauwe postzegel vond. Dat bracht me op het idee om een buitenpodium te starten: het Blauwe Podium, speciaal voor amateurs, jong en ouder. Naast mijn professionele loopbaan werk ik juist graag met amateurs. De violist Yehudi Menuhin zei zo treffend: ‘Amare’, een prachtig woord, vindt men terug in ‘amateur’ en betekent ‘houden van’. Als we samen muziek maken komt dat houden van tot leven. Gewoon door mensen, gewoon door ons, want iedereen heeft een stem. Het is bovendien fijn om met elkaar te luisteren. Juist dat samenzijn werkt erg verwarmend en verbindend. Ik heb in de afgelopen jaren al veel vriendschappen zien ontstaan’. 

Het werkt als volgt …
Het Blauwe Podium is een podium voor zingers, die eens solo iets willen proberen en begeleid willen worden. Dat ene liedje, dat je altijd al eens hebt willen zingen. iets voor jou of je buurman? Je geeft je op door het aanmeldformulier in te vullen of een mail te sturen. Tevens geef je dan 1 of 2 liedjes door, die jij zou willen zingen met mij aan de piano op het Blauwe Podium. Als je daar ook bladmuziek, akkoorden en een linkje van hebt naar het origineel op Youtube o.i.d. geef je dat ook meteen digitaal door. Doe dat wel uiterlijk tot 1 week voor de datum van het Blauwe Podium. Alle soorten muziek zijn welkom!. Op de bewuste ‘zingdag’ zien we elkaar en zonder vooraf te oefenen gaan we er gewoon voor. Dat lijkt een beetje eng, maar geloof me, het komt altijd allemaal goed. En ook als we foutjes maken ….er is niets menselijker dan dat. Ook dat begrijpt het publiek heel goed. 

Meer informatie
www.blauwepodium.nl
www.nederlandstudios.nl 

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.