waar mensen zijn
zijn verhalen
waar verhalen zijn
kun je luisteren
om te begrijpen
waarom mensen
reageren zoals ze doen

Toeven op de Hoeve organiseert verbindende activiteiten voor bewoners van Den Dolder en omgeving. Elkaar ontmoeten en even de dagelijkse dingen laten voor wat die zijn, creëert ruimte waar verbinding kan ontstaan. Laten we samen genieten van muziek, theater, beeldende kunst én elkaars verhalen. 

vlinders

We staan op de grens van een nieuwe tijd: de voormalige Willem Arntsz Hoeve wordt de nieuwe woonwijk Bosch & Hei. De vlinders van Toeven op de Hoeve staan symbool voor die verandering. Want veranderen was altijd al deel van wat hier was en wie hier woonde. De vlinders staan daarom ook voor vrijheid, troost en kracht om los te laten wat geweest is zodat we samen kunnen bouwen aan een plek voor iedereen. Ongeacht wie je bent, waar je wieg stond of wat je in je leven bent tegengekomen.

uitgelicht

zondag 15 sept. 2024 / 15.00 - 17.00 uur /
Vorige slide
Volgende slide

achtergrond

Samen is leuker en beter!

Waarschijnlijk weet je dat wanneer je iets leuks doet je geluksstofjes aanmaakt. Leuke dingen doen is dus goed voor je gezondheid! En wie wil nou niet lekker in zijn vel zitten? Genieten van kunst en cultuur kan je daarbij helpen.
Lees meer →

Helpende handen gezocht

Vele handen maken licht werk en als vrijwilliger van Toeven op de Hoeve is je voornaamste taak mensen blij maken. Voor alle vrijwilligers verzorgen we eenmaal per jaar een vrijwilligersbijeenkomst, zodat jullie zonder dat je aan het werk hoeft ook tijd hebben om elkaar te leren kennen. Hoe groter onze ...
Lees meer →

Stichting Toeven op de Hoeve

Toeven op de Hoeve ontstond in 2018 als online agenda, omdat iedereen moest kunnen zien hoeveel waardevolle en leuke evenementen een thuis hadden op de Willem Arntsz Hoeve. Sinds februari is Toeven op de Hoeve een stichting die culturele evenementen organiseert in haar Cultuurhuis.
Lees meer →

Gluren

In het Toeven op de Hoeve Cultuurhuis zitten we niet alleen. Kunstenaarsechtpaar Dees en Koen Wilgehof-Sodaar, fotograaf Mel Boas én pianist Guus Westdorp proberen het Cultuurhuis uit te laten groeien tot een plek waar mooie dingen kunnen ontstaan.
Lees meer →
concertvleugel

Een nieuwe vleugel en samen zingen!

Soms ontmoet je mensen met een gouden hart. Zo kreeg het nieuwe Toeven op de Hoeve Cultuurhuis een hele fraaie August Förster concertvleugel uit 1910(!) in bruikleen aangeboden.
Lees meer →

Open Monumentendagen 2023

De Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september waren één groot feest! Ook bij het Directiegebouw aan het begin van de historische middenas stonden de deuren open.
Lees meer →

weten wat er speelt?

meld je aan voor de nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.