wie zit waar

TUINVERENIGING EIGEN OOGST

Bij Eigen Oogst doen we voornamelijk wat de naam al zegt: we kweken en telen groente, fruit en bloemen voor eigen gebruik. Onze groentetuinen liggen op een heel mooi terrein in het groene buitengebied van Den Dolder. 

Soms heb je teveel planten in je tuin. De vrouwenmantel blijft maar doorgroeien en de herfstanemonen kruipen de hele tuin door. Dus moeten er planten verwijderd worden. En dan? Hopelijk kun je wat kwijt aan buren of vrienden, maar als dat niet zo is, verdwijnen de planten in de vuilnisbak. En dat is jammer, toch? Het gaat ons in ieder geval aan ‘t hart, als wij planten in de groenbak moeten gooien. Maar er is een oplossing voor: het plantenasiel

www.tveo.nl

TUIDERIJ UIT DE KLUITEN

Met Tuinderij Uit de kluiten willen we een mooie plek creëren die mensen bij elkaar brengt. Dit doen we vanuit de gedachte van inclusie; iedereen hoort erbij. Van circulariteit; geven en ontvangen. Van duurzaamheid; zorgen voor de planeet. En van gezondheid; in de natuur zijn en gezonde producten verbouwen. De tuinderij wil een brug slaan tussen het WA terrein en het dorp Den Dolder. Voor kwetsbare en vitale mensen, voor jonge mensen en voor ouderen, voor bewoners en medewerkers van het terrein en voor inwoners van Den Dolder en omgeving.

uitdekluiten

Prinses Maxima Manege

De Prinses Maxima Manege biedt hippische activiteiten aan, aan mensen met en zonder beperking om vooruitgang te bevorderen in hun welzijn en maatschappelijke mogelijkheden.

prinsesmaximamanege.nl

DEN DOLLYWOOD

Filmhuis Den Dollywood is eind 2017 opgericht op initiatief van Stichting WAardevol uit de behoefte om meer activiteiten op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve te organiseren. 

Met onze filmvoorstellingen richten we ons op een breed publiek, omdat we er voor iedere inwoner van Den Dolder willen zijn.

De bioscoopzaal heeft officiële stoelen van rood pluche voor het echte bioscoopgevoel. 

dendollywood.nl

WILGEHOF+SODAAR
atelier - EXPOSITIE

Het atelier is de werkplek van kunstenaarsechtpaar Koen en Dees Wilgehof-Sodaar. Maar het atelier is meer! Het atelier is een broedplaats voor kunst waar ruimte is voor experimenteren, performances ontstaan, try-outs worden gehouden en je elkaar kunt ontmoeten.  

koenwilgehof.nl

KLOS MEDIA

KLOS Media is een non-profitorganisatie die filmproducties maakt voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dat vraagt om een aangepaste manier van communiceren. Onze onderwijs-, instructie- en trainingsproducties brengen informatie op een begrijpelijke en concrete manier in beeld. Zo vergroten we de wereld van mensen met een handicap. 

klosmedia.nl

DM Advocatuur

DM Advocatuur is een professioneel en veelzijdig advocatenkantoor gevestigd in de bosrijke omgeving van de gemeente Zeist. Weg van de drukte in de randstad maar gemakkelijk bereikbaar vanaf A-27 en A-28. Hier wordt met volle aandacht aan uw zaak gewerkt. Even uit de dagelijkse hectiek kunt u hier in alle rust samen met uw advocaat de strategie bepalen. Uw zaak is onze zorg! Het kantoor richt zich zowel op particulieren als bedrijven.

dmadvocatuur.nl

 

galerie de gehoorzaal

Stichting P’Arts biedt ‘Ruimte voor kunst’. Ruimte om: kunst te kijken, kunst te kopen, kunst te maken en kunst te leren.

P’Arts beschikt over een mooie expositieruimte – Galerie de Gehoorzaal – die eigen en andere kunstenaars mogelijkheden biedt tot het exposeren van professionele, hedendaagse kunst. De exposities zijn vooral bedoeld om het publiek even binnen te laten lopen en te laten genieten van kunst. Daarnaast is de Gehoorzaal ook een prachtige ruimte voor diverse andere kunstzinnig activiteiten en ontmoetingen.

Tevens stelt P’Arts betaalbare ateliers beschikbaar aan professionele kunstenaars.

www.stichtingparts.nl

Dharma School

Dharma School en haar opleidingen en retraites zijn bedoeld voor een ieder die wakker in het leven staat, wakkerte blijvend wil beoefenen en meer wil leren synchroniseren met de wetten van het leven en met de wetten van het Grotere geheel.

Naast het groeps- en retraite aanbod van Dharma School, ben je ook van harte welkom voor Individuele sessies, relatie sessies, of supervisie met Ronny van der Kam, zowel in de praktijk in Den Dolder als online via Zoom.

dharmaschool.space

BEZINNINGSHUIS

Onze missie is om Het Bezinningshuis een plek te laten zijn van waaruit mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten ruimte wordt geboden om te bezinnen over hun (on) sterfelijkheid. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom vergankelijkheid, (on) sterfelijkheid en/of voltooid leven is er ruimte; de dood uit de taboesfeer.

bezinningshuis.nl

Stek ontwikkeling

Even weg van al het rennen en haasten. Tijd voor jou!

Wil je de dingen anders doen, maar weet je niet hoe? Wij mensen, de natuur en alles om ons heen zijn continu in verandering. Dus als je niks doet, gebeurt er toch van alles. Dit kun je ervaren in coaching bij burn out, rouw en relatiestrubbelingen of in een maandelijkse seizoenswandeling.

Bij STEKontwikkeling kom je weer op adem en herinner je je weer wat er voor jou toe doet.

stekontwikkeling.nl

p'arts ateliers

Stichting P’Arts stelt ateliers beschikbaar aan professionele kunstenaars. Zij maken o.a. schilderijen, beelden van hout of steen, keramiek, foto’s, lampen, glas in lood en mozaïekwerken. Tijdens open atelierdagen kunt u hen aan het werk zien en veel kunstenaars geven workshops of cursussen in hun atelier. Hun werken zijn te zien tijdens exposities en op de website van P’Arts en worden door de kunstenaar zelf verkocht en niet door P’Arts.
 
www.stichtingparts.nl/kunstenaars/

bouwsels

Op de middenas van de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder is Bouwsels gevestigd in een van de ruimtes aan de noordzijde van het Bedrijfsgebouw. 

Op het grote plein voor de ingang kunnen er Knikkerbanen en TafelKnikkerbanen gebouwd worden. Mocht het slecht weer zijn dan is het Knikkerbanen bouwen, tot een groepsgrote van 12 kinderen ook binnen mogelijk. Met grotere groepen kan er altijd aan de TafelKnikkerbanen gebouwd worden.

bouwsels.com

ATELIER JOKE L.C. van Beetem

Joke L.C. van Beetem (1966) vervaardigt beeldhouwwerk in natuursteen. Haar vormgeving is abstract, geometrisch en organisch. Geschoold in techniek door beeldhouwers en steenhouwers in binnen- en buitenland en voorts werkzaam vanuit eigen autonome ontwikkeling.

vanbeetem.nl

ontoerendGOEDDD!

Waar betekenisvol creëren, inspireren & ont-moeten centraal staat.

 

ontroerendgoeddd.lovejoe.nl

 

de bloementuin

De Bloementuin vind je midden op het terrein van Altrecht WAHoeve in Den Dolder. De ingang is tegenover gebouw Roosenburg.

We volgen de seizoenen: van voorjaar naar zomer naar herfst en winter, met alle soorten klussen die daar bij horen. Er zijn lichte en zware werkzaamheden. Het betreft de verzorging van planten en dieren en diverse aanverwante beheertaken.

De tuin kweekt snijbloemen en soms enkele groenten. Er is een grote siertuin met vijver (9 meter doorsnede) en een koffieterras. Ook lopen er enkele dieren, zoals geiten, konijnen en loopeenden.

Adres: Distelvlinder 6, 3734 AA Den Dolder

De Wissel, trefpunt in het groen

Een aangenaam trefpunt is De Wissel op het Altrecht-terrein. Voor een koffie of thee, of een lekkere lunchhap kan iedereen hier terecht. Medewerkers en deelnemers van WIJ 3.0 zorgen voor de keuken en de bediening.

Bij de Wissel leren deelnemers voedsel te bereiden op een verzorgde en hygiënische manier. Ze kunnen ook leren om klanten te bedienen.

Er wordt gewerkt onder begeleiding van vaste medewerker. Deels ondersteunen de deelnemers elkaar.

 

Oefenruimte voor bands

Delta Musicis in 2018 opgericht als tweede initiatief van Stichting WAardevol. Delta Music opende begin 2019 haar eerste oefenruimte en richt zich, met in acht neming van de doelstelling van de stichting, bij voorkeur op muzikanten uit Den Dolder en omgeving. De belangstelling bleek groot en eind 2019 werd een tweede oefenruimte ingericht voor gebruik.

De coördinatie van Delta Music is volledig in handen van lokale vrijwilligers. Het dagelijkse beheer ligt bij de muzikanten zelf.

deltamusic.nl

KLANK

KLANK is dé muzikale broedplaats en community van Utrecht en omgeving.

Meer dan 45 muziekprofessionals zijn verzameld in Den Dolder om er muziek te maken, talent een weg te laten vinden, albums op te nemen, te repeteren en workshops te geven. KLANK faciliteer materiaal, mankracht en ruimte.

Zie ook: klank.nl

Gilde Zeist: rondleiding Willem Arntsz Hoeve

Drie keer per jaar verzorgt het Gilde Zeist de rondleiding Willem Arntsz Hoeve, van Dolhuis tot Monument. Maar wist je dat deze informatieve rondleiding ook op aanvraag privé te boeken is?

Een bijzondere rondleiding over het terrein van de WA hoeve, waarbij wij stilstaan bij ruim 100 jaar geschiedenis van deze instelling. Zo kunt u beleven hoe het dagelijks leven er uitzag in deze psychiatrische instelling en hoe de psychiatrie in de loop der jaren is veranderd. Wij besteden aandacht aan de monumentale gebouwen en de trieste situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Willem Arntsz Hoeve, van Dolhuis tot Monument  – Start: op aanvraag, neem contact op met Gilde Zeist.

Zie ook: www.gildezeist.nl

WANDELROUTE KUNST & ZO

Ken je de kunst op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve? Er staan zo’n 25 kunstwerken op het terrein en je kunt ze allemaal bezoeken!

 

Bekijk de route: Kunst & Zo