Zo’n 100 jaar geleden was Den Dolder niets meer dan een gehucht, een vlek op de kaart naast de spoorlijn Amersfoort – Utrecht. Dat veranderde toen de zeepfabriek De Duif besloot zich hier te vestigen (op het huidige Remiaterrein) én met de komst van de Willem Arntsz Hoeve.

De Willem Arntsz Hoeve staat symbool voor nieuwe opvattingen in de psychiatrie aan het begin van de 20e eeuw. Voorop stonden arbeidstherapie en contact met de natuur waardoor patiënten een plezieriger leven kregen dan voorheen in de zogenaamde dolhuizen.

Na iets meer dan 100 jaar staat de Willem Arntsz Hoeve aan de vooravond van grote veranderingen. De geestelijke gezondheidszorg trekt zich terug en neemt afscheid van het terrein. Daartoe komt de weg vrij voor een nieuwe invulling van het gebied. Een gebied met een enorme natuur, maar zeker ook cultuurhistorische waarde.

Cultuurpodium

Cultuurpodium Den Dolder creëert een cultureel podium voor klassieke en eigentijdse muziek, kleinkunst en overige culturele activiteiten voor alle inwoners van Den Dolder en directe

Lees verder »

DenDolder.nl

DenDolder.nl is er voor iedereen die een band met Den Dolder heeft. Als je er woont, werkt, sport, wandelt, leert, onderneemt of ons dorp bezoekt,

Lees verder »

kom ook toeven op de hoeve!